Det Grønne Bylivshus skal være et lære- og værested, hvor tilgængelighed, rehabilitering, forebyggelse og sundhed går hånd i hånd med fællesskab og bæredygtig (by)udvikling. Det Grønne bylivshus er inspireret af Domens fysiske rammer og tilgang til medborgerskab og bygger videre på Marselisborg-Centrets historie, mål og ambitioner.

Med en placering i Marselisborg Hospitals park, kommer Det Grønne Bylivshus til at ligge centralt i forhold til at forbinde lokalområderne Frederiksbjerg og Langenæs.

Ligesom i de øvrige forenede bylivshuse vil fokus i Det Grønne Bylivshus også være at gentænke måden vi ”taxier” ledige ind på arbejdsmarkedet og alle ind i små og store fællesskaber.

I forhold til grøn omstilling og bæredygtighed vil Det Grønne Bylivshus og den tilhørende Klimacafé formidle lokale, nationale og internationale klimamål, bringe aktører sammen om viden, grøn strøm, testmiljøer og (ud)dannelse. Det vil også dele grønne løsninger på alle niveauer og inspirere til bæredygtige valg i en travl hverdag.

Tidsplan:

  • Organisering og finansiering i 2020
  • Opførelse af Det Grønne Bylivshus i 2021