Ovartaci House bliver et fælleshus for en bydel, en kunstinstitution, en formidlingsplatform, et oplevelseshus, et foreningshus, et spisehus og et naturligt bylivscentrum for det nye Skejby. Det vil blive et bylivshus med mange rum, og en vision om at et rum aldrig står tomt. Der er tale om et tæt samarbejde mellem Museum Ovartaci og FO–Aarhus.

En central del af bylivshuset Ovartaci House er Café Ovartaci, som bliver et køkken for hele bydelen. Cafe Ovartaci indrettes i den gamle kantine, men udvides i kapacitet, så der både kan serveres daglige måltider, til særlige arrangementer og til catering ud af huset. Café Ovartaci er samtidig tænkt som en inkluderende og socialøkonomisk virksomhed. Det betyder, at den er “non-profit”. Det bagvedliggende mål er at give mennesker, som ellers har store psykiske udfordringer, mulighed for at få et arbejde.

Ambitionerne for bylivshuset Ovartaci House er store, og det kræver en gennemgribende renovering af bygningerne i Skejby. Her vil bæredygtighed være omdrejningspunktet i processen, som vil ske i takt med at Ovartaci House indvies og tages i brug i årene fra 2020-2025.

 

Se illustrationer af det kommende Ovartaci House nedenfor: