Sådan siger Steen Rehoff Larsen, der arbejder som projektleder på en mikrolånsordning, hvor langtidsledige borgere i Aarhus kan låne op til 50.000 kroner rentefrit af kommunen til at starte egen virksomhed. Til gengæld forpligter borgerne sig til at samarbejde med Steen i mindst seks måneder og indgå i alt fra erhvervscoaching til kurser i moms- og skatteregler, markedsføring og salg 

Og ifølge Steen kan man sagtens stille krav til de borgere, som samfundet ellers har det med at betragte som de svage: 

Det handler om at flytte sig. Jeg vil gerne have, at der sker en udvikling med de her mennesker. At de får ny selvtillid, at de kommer videre i livet. Også selv om deres projekt-idé viser sig være rigtig dårlig til at starte med.
Jeg ved godt, at de borgere, jeg møder, kommer med en tungere bagage end de fleste. Min erfaring er, at det virker, når jeg siger: Skal jeg hjælpe dig med at komme videre - eller skal jeg hjælpe dig med at tude?

- velvidende at den lidt grove fremtoning faktisk er et udtryk for en tro på, at alle mennesker kan noget – nogen skal bare lige have det at vide et par gange ekstra. 

Han er stædig af natur og kan godt lide at tage kampen. Helvede fryser til is, før Steen pakker noget ind i vat.

Man kan ikke nøjes med at se på, om mennesker kan skaffe sig et arbejde eller ej. Et menneske er summen af alt det, der er i deres liv, så hvis de skal lykkes med en projekt-idé og med at komme videre i livet, så skal der også ro på de indre linjer, uanset hvad det så bærer med sig af drama og svære konfrontationer.

 

 

Læs mere om Steen og Mikrolån via linket nedenfor på s.28.

Se debatoplægget KOMMUNE FORFRA