Sådan siger Poul Erik Tindbæk med henvisning til den generation af friske seniorer, der netop er trådt ud af arbejdsmarkedet 

Poul Erik er en af de Skoleonkler, der i Aarhus Kommune gerne vil give noget til det område, de bor i. For Poul Eriks vedkommende gælder det Højvangskolen i Stavtrup, hvor seniorer hjælper til.  

I nærheden af Højvangskolen i Stavtrup i udkanten af Aarhus ligger et vandhul. Børnene har døbt det Salamandersøen. Nar det passer med skemaet, tager Poul-Erik Tindbæk sammen med sin andenklasse derned og sørger for, at ingen dratter i vandet af bare iver for at fylde de små fiskenet med haletudser. Så kan lærerne koncentrere sig om at forklare, hvad det er, poderne får hevet i land. 

Da Poul-Erik blev 68 år, stoppede han sit fuldtidsjob for at starte eget konsulentfirma med pensionen ved siden af. Det betyder, at der også er blevet tid til at give den som skoleonkel i 2.A på Højvangskolen en gang om ugen. Det giver mening både for ham, for lærerne og ikke mindst for ungerne, der siger, at han minder om deres bedstefar, og skyder hans alder til et sted mellem 45 og 98 år. 

Mød Poul Erik i denne video… 


Læs mere om Skoleonkel i linket nedenfor på s.58.

Se debatoplægget KOMMUNE FORFRA