Når Vagner Kristian Nielsen fra Aarhus skal i seng, er han afhængig af hjælp. Hans ben er simpelthen for tunge til, at han selv eller hustruen kan løfte dem op i sengen. Tidligere skulle der to sosu’er til at klare opgaven.

Efter at Vagner Nielsen har fået en elektrisk benløfter, kan en enkelt sosu få ham på plads i sengen. Når hun bruger benløfteren, skåner hun sin ryg og minimerer risikoen for en arbejdsskade.

Det frie valg giver livskvalitet

Hvis Vagner Nielsen og hustru har gæster en aften, kan de med hjælp fra den elektriske benløfter selv klare at få ham i seng. Det betyder, at han kan nyde at have børnebørnene på besøg og ikke bliver nødt til at gå i seng, imens det er allermest hyggeligt.

Efter benløfteren er monteret på sengen, kommer der på hverdage en enkelt sosu’en morgen og aften for at hjælpe Vagner Nielsen med støttestrømperne og ind og ud ad sengen.

Mød Vagner Kristian Nielsen i videoen: https://youtu.be/75WxirwTBcM
(Varighed: 00.40 min.) 

 

Drejeseng

Den elektriske seng, som Peer Lolholm har fået stillet til rådighed, kan med få tryk på en fjernbetjening laves om til en slags stol, der vender vinkelret på sengestellet. Per Lolholm går dermed fra liggende stilling i sengen til siddende, opret stilling med benene ude over kanten af sengen. Herfra kan han selv komme videre til sin kørestol.

Den elektriske drejeseng gør, at Per Lolholm fuldstændig selv kan bestemme, hvornår han vil i seng om aftenen, og hvornår han har lyst til at stå op. En enkelt sosu kommer kun forbi for at hjælpe ham med støttestrømperne. Og det kan hun sagtens, imens han ligger i sin seng om aftenen og ser en god film.

Mød Peer Lolholm i videoen: https://youtu.be/xJOrbXz504Y
(Varighed: 00.52 min.)

 

Baggrund for projektet:

For at imødegå den demografiske udviklinger implementerer Aarhus Kommune en række velfærdsteknologier på plejehjem og i hjemmeplejen. Teknologierne gør det muligt at udføre solo-pleje, så personaleressourcerne rækker til flere borgere.

Borgerne har taget godt imod teknologierne, og de fremhæver specielt den frihed, som velfærdsteknologierne giver dem i hverdagen.

Foruden øget personlig frihed kan velfærdsteknologi øge borgernes generelle sundhedstilstand. Se hvordan i videoen, hvor du møder den ergoterapeut, der har stået for implementeringen af benløfter og drejeseng i hjemmeplejen: https://youtu.be/pnS1hmFOf2c  
(varighed: 5.28 min.)

 

Mere info

Benløfter
https://velfaerdsteknologi.aarhus.dk/drift/teknologier-i-drift-sundhed-og-omsorg/hjemmeplejen/benloefter/#1

Ind- og udstigningsseng
https://velfaerdsteknologi.aarhus.dk/drift/teknologier-i-drift-sundhed-og-omsorg/hjemmeplejen/ind-og-udstigningssenge/