Der er god økonomi i at sætte en drone med påmonteret kamera i luften for at foretage inspektion af de kommunale bygninger. En drone kommer overalt. Den kan f.eks. se bagsiden af en kvist på et tag, som ellers er svært tilgængelig for en mand på et stillads.

Droner med kamera kan foretage den første inspektion af en bygning. Efterfølgende kan man via filmoptagelser afgøre, om det er nødvendigt at sætte et stillads op, hyre en flok håndværkere og udbedre en skade.


Per Ryolf, dronesyn af Rådhuset.

Dronepiloter

Teknik og Miljø har uddannet et antal dronepiloter, der er i stand til at betjene det tekniske udstyr. Dronepiloterne har øvet sig på flere kommunale bygninger. Med et korps af dronepiloter kan kommunen hale ind på det efterslæb, der er opstået indenfor bygningssyn og få repareret eventuelle småskader, inden de udvikler sig alvorligt.

 

Videoer

TV2 Østjylland kom forbi, da dronepiloter lavede bygningssyn på Aarhus Rådhus. Se filmen her: https://www.tv2ostjylland.dk/nyheder/27-10-2017/1930/droner-tjekker-radhuset?autoplay=1#player
(Varighed: 2.47 min.) 

 

Baggrund for projektet

Dronesyn af bygninger er et projekt finansieret af Velfærdsteknologisk Udviklingspulje (VTU).

https://velfaerdsteknologi.aarhus.dk/vtu/velfaerdsteknologisk-udviklingspulje-vtu/projekter/miljoe-teknik-og-forsyning/dronesyn-af-bygninger/#1