De børn, der fødes nu, har udsigt til at blive 100 år gamle. Tandplejen ønsker ved hjælp af teknologi, at understøtte hjælp til selvhjælp, så tænderne kan holde hele livet. Til det formål er der udviklet de tre tandbørste-apps:

  • Børstevenner til småbørn
  • Tandsjov til børn 5-7 år
  • Avatand til børn i ti-års-alderen

Her stimulerer belønninger, musik og tegnefilm tandbørstningen. De tre apps er downloadet ca. 20.000 gange.

Tusind tusind tusind tak for jeres GENIALE app! Tandbørstningen er gået fra en kamp med gråd og fastholdelse til en sjov hyggestund herhjemme! Den gør en verden til forskel! Eneste anke er, at mor her nynner tandbørstesangen hele dagen.
mor til mindreårigt barn

50.000 tandbørstninger

Børstevenner har godt fat i småbørnsforældrene, som var primær målgruppe. Børstevenner er blevet hentet over 10.000 gange, og den har rundet mere end 50.000 brugersessioner (tal fra 2019). Det betyder, at Børstevenner har været med til at støtte tandbørstning med de yngste børn i hjemmene 50.000 gange. Tandplejen er tilfreds, for det er hos de yngste børn, de gode vaner etableres.  

Børstevenner, Avatand og Tandsjov kan downloades gratis til Android på Google Play og til IOS i App Store.

Læs mere om de tre apps på Tandplejens egen hjemmeside.

Baggrund for projektet

https://velfaerdsteknologi.aarhus.dk/vtu/velfaerdsteknologisk-udviklingspulje-vtu/projekter/social-og-sundhed/tandboerste-apps/#1

Tandbørste-apps er støttet af Aarhus Kommunes Velfærdsteknologiske Udviklingspulje (VTU). Læs om den tværmagistratslige pulje: https://velfaerdsteknologi.aarhus.dk/vtu/velfaerdsteknologisk-udviklingspulje-vtu/